Side Area Image

Quality and Tradition since 1948
KOLIOS S.A. Greek Dairy specialises in the production of excellent quality cheese products since 1948. As one of the most dynamic Greek food companies and one of the best equipped dairies in Europe, KOLIOS holds a leading position in Greek cheese production and in Feta P.D.O. exports.

+302341138739
info@kolios.gr

Vegan πίτσα

Συστατικά:

Για τη ζύμη
• 2 1/4 τ.σ. ξηρή μαγιά

• 1 τ.σ. ζάχαρη

• 1 τ.σ. αλάτι

• 2 φλιτσάνια αλεύρι

• 1 τ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα
• 1 μεγάλη ντομάτα ή 100g σάλτσα ντομάτας

• 3 φύλλα φρέσκο βασιλικό

• 1/2 σκελίδα φρέσκο σκόρδο

• 1/4 τ.σ. ρίγανη

• 1/4 τ.σ. θυμάρι

• 1/4 τ.σ. μπούκοβο (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)

• 1/2 τ.σ. αλάτι

 

Υλικά
• 200g KOLIOS VEGAN

• 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές

• 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές

• 3-5 ντοματάκια

• 1 κρεμμύδι ξηρό ή φρέσκο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σε ένα κεραμικό μπολ, ανακατεύουμε τη ξηρή μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέστε 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και αλεύρι και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας. Αφού σχηματιστεί η ζήμη μας τη βάζουμε μέσα σ’ενα μπολ με το ελαιόλαδο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μέχρι και 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε να διπλασιαστεί.

Έπειτα φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Κόβουμε τη ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπλέντερ, αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας ανάλογα με το ταψί που θέλουμε να την βάλουμε.

Βάζουμε τη σάλτσα μας και τρίβουμε το KOLIOS VEGAN με ένα τρίφτη χρησιμοποιώντας τις χοντρές λεπίδες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα ντοματάκια αφού τα έχουμε κόψει πρώτα στη μέση. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ºC, και τοποθετούμε τη πίτσα μας να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά.

advanced-floating-content-close-btn