Side Area Image

Quality and Tradition since 1948
KOLIOS S.A. Greek Dairy specialises in the production of excellent quality cheese products since 1948. As one of the most dynamic Greek food companies and one of the best equipped dairies in Europe, KOLIOS holds a leading position in Greek cheese production and in Feta P.D.O. exports.

+302341138739
info@kolios.gr

Cheesecake

Cheesecake

Σήμερα φτιάχνουμε cheesecake!

Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
250γρ βούτυρο αγελάδος ΚΟΛΙΟΣ

Για την κρέμα
300γρ τυρί κρέμα ΚΟΛΙΟΣ Cream cheese
250γρ κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη άχνη
1 χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ή Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Για τη βάση
Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος ΚΟΛΙΟΣ σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.
Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση σε ταψάκι διαμέτρου 24εκ., πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε να σταθεί.

Για την κρέμα
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μετά βάζουμε το τυρί κρέμα ΚΟΛΙΟΣ Cream cheese, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και τη στρώνουμε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Και μόλις σταθεί, βάζουμε το γλυκό κουταλιού φράουλας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας σε όλη την επιφάνεια.

Η συνταγή είναι από την Chef Κακλιά Γεωργία.
ΙΕΚ Αιγάλεω

advanced-floating-content-close-btn