Cheesecake
Σήμερα φτιάχνουμε cheesecake!
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα τύπου digestive
250γρ βούτυρο αγελάδος ΚΟΛΙΟΣ
Για την κρέμα
300γρ τυρί κρέμα ΚΟΛΙΟΣ Cream cheese
250γρ κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη άχνη
1 χυμό από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Γλυκό του κουταλιού φράουλα ή Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Για τη βάση
Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος ΚΟΛΙΟΣ σ΄ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.
Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση σε ταψάκι διαμέτρου 24εκ., πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε να σταθεί.
Για την κρέμα
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μετά βάζουμε το τυρί κρέμα ΚΟΛΙΟΣ Cream cheese, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και τη στρώνουμε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Και μόλις σταθεί, βάζουμε το γλυκό κουταλιού φράουλας ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας σε όλη την επιφάνεια.
Η συνταγή είναι από την Chef Κακλιά Γεωργία.
ΙΕΚ Αιγάλεω

