
Τζατζίκι
Συνταγή για εύκολο σπιτικό τζατζίκι
Συστατικά:
• 300γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ΚΟΛΙΟΣ
• 1 αγγούρι
• 1/3 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές λευκό ξύδι
• ¼ άνηθο, ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• Αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη χρησιμοποιώντας τα μεγάλα πτερύγια.
Βάλτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε λιγο αλάτι και αφαιρέστε το υγρό του.
Μεσα σε ενα μπολ αναμηξτε το γιαούρτι, 1/3 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές λευκο ξύδι, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πιέστε το αγγούρι για να απελευθερώσετε το υπόλοιπο υγρό. Απορρίψτε το υγρό και προσθέστε το αγγούρι στο μίγμα γιαουρτιού. ανακατεψτε το μίγμα.
Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και το τζατζίκι σας είναι έτοιμο!